fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Afrika

Onbekenden ontvoeren vier zusters in Nigeria

Peter Doorakkers 23 augustus 2022
image
Archiefbeeld: een vrouw bidt tijdens een Mis in een kerk in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Foto: CNS - Afolabi Sotunde, Reuters

In Nigeria zijn zondag vier religieuzen ontvoerd. De zusters waren onderweg naar de Mis, maar kwamen nooit in de kerk aan, meldt Vatican News.

De ontvoering vond plaats in de zuidoostelijke deelstaat Imo. Wie er verantwoordelijk is voor de ontvoering, is nog niet duidelijk.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

De vier maken deel uit van de Zusters van Jezus de Verlosser. In een korte verklaring vroeg de congregatie om “intens gebed” opdat de zusters veilig mogen zijn en snel en onvoorwaardelijk vrijgelaten worden.

Groeiend aantal ontvoeringen

Nigeria gaat al langer gebukt onder een groeiend aantal ontvoeringen, waarbij onder anderen priesters en andere christelijke leiders doelwit zijn.

De achtergrond van de ontvoeringen is gemengd. In het religieus verdeelde land nemen islamisten regelmatig christenen op de korrel. Soms betreffen de ontvoeringen echter ‘gewone’ criminaliteit: bendes hopen dat geloofsgemeenschappen bereid zijn om losgeld te betalen voor hun voorgangers.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Afgelopen week nog werden een priester en een seminarist ontvoerd. Twee dagen later werden ze weer vrijgelaten. In juni werden twee kerken aangevallen door gewapende mannen, kort nadat met Pinksteren zeker vijftig katholieken werden vermoord bij een aanval op een kerk.