<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Afrika

Ontvoerde Nigeriaanse seminarist vermoord teruggevonden

Catholic News Agency 4 februari 2020
image
Michael Nnadi Foto: CNA

Eén van de vier seminaristen die afgelopen maand in Nigeria werden ontvoerd, is vermoord, naar verluidt door zijn ontvoerders. De andere drie zijn inmiddels vrijgelaten.

“Met een erg zwaar hart wil ik jullie melden dat onze dierbare zoon Michael vermoord is door de bandieten op een datum die we niet kunnen bevestigen. Hij en de vrouw van een dokter zijn willekeurig gescheiden van de groep en vermoord. De rector heeft deze middag zijn lichaam geïdentificeerd.” Dat schreef bisschop Matthew Hassan Kukah van Sokoto in een op 1 februari gepubliceerde verklaring.

Michael Nnadi was 18 jaar oud. Er is nog geen verdere informatie beschikbaar over de vrouw die tezamen met hem werd vermoord.

Gewapende mannen

Nnadi werd op 8 januari door gewapende mannen ontvoerd uit het Goede Herder-seminarie in Kaduna. Ook zijn medestudenten Pius Kanwai (19), Peter Umenukor (23) en Stephen Amos (23) werden meegenomen. De vier seminaristen begonnen net aan hun studie filosofie.

Eerder vrijgelaten seminaristen

Op 20 januari bracht ACI Africa het nieuws dat een van de ontvoerde seminaristen na tien dagen was vrijgelaten. De seminarist was zwaar gewond achtergelaten aan de rand van een weg. Er wordt aangenomen dat hij de verwondingen tijdens zijn gevangenschap heeft opgelopen en hij ontvangt nu medische zorg in het ziekenhuis.

Op 31 januari maakte het Goede Herder-seminarie bekend dat twee andere seminaristen ook waren vrijgelaten.

In zijn verklaring van 1 februari zei mgr. Kukah dat hij de bekendmaking van de dood van Nnadi wilde uitstellen totdat zijn moeder was geïnformeerd. “We hebben haar het nieuws gebracht en zullen bij haar zijn.” .

Veel christenen ontvoerd in Nigeria

In het afgelopen jaar zijn verschillende priesters, seminaristen en protestantse geestelijken ontvoerd in Nigeria. Sommigen werden gekidnapt voor losgeld, anderen werden door militante moslimgroeperingen en andere terroristen ontvoerd.

Kerkleiders hebben de Nigeriaanse regering opgeroepen de veiligheid van haar burgers beter in acht te nemen. Nigeria kampt volgens de Ranglijst Christenvervolging 2019 die hulporganisatie Open Doors onlangs publiceerde, nog altijd met antichristelijk geweld door terreurgroepen als Boko Haram.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.