fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

1,5 miljoen pelgrims bezoeken Lijkwade Turijn

KN Redactie 25 juni 2015
image

Dat heeft aartsbisschop Cesare Nosiglia van Turijn gezegd na de sluiting van de uitstelling van de Lijkwade gisterenmiddag.

‘Overweldigende ervaring’

De aartsbisschop zei dat de uitstelling, die op 19 april begon, een “overweldigende ervaring” is geweest voor alle mensen die de Dom gedurende de afgelopen maanden hebben bezocht om de Lijkwade te bezichtigen.

Verbaasd over opkomst

Nosiglia toonde zich verbaasd over het grote aantal mensen dat een bezoek heeft gebracht aan de Lijkwade. Hij had een zo grote opkomst “met enthousiasme en grote genegenheid” niet verwacht.

Opkomst lager dan in 2010

Desondanks was het aantal mensen dat de Lijkwade dit keer bezocht lager dan de voorgaande keer dat de Heilige Doek werd uitgesteld. In 2010 kwamen 2,5 miljoen mensen in slechts 44 dagen naar de Dom van Turijn. Destijds was het echter tien jaar geleden dat de Lijkwade voor het laatst te zien was.

Pausbezoek hoogtepunt

De aartsbisschop noemde het bezoek van de paus als zijn persoonlijke hoogtepunt van deze uitstelling. Paus Franciscus bezocht Turijn afgelopen zondag en maandag, onder meer om te bidden bij de Lijkwade.