fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Aartsbisschop LA hoopt op positief vonnis over presidentiële stop op uitzetting illegale migranten

KN Redactie 20 januari 2016
image

“Ongeacht hoe de mensen hier naartoe gekomen zijn en hoe gefrustreerd wij over onze regering zijn – we mogen het menselijk perspectief niet verliezen, omdat we anders onszelf verliezen”, zei mgr. Gomez dinsdag.

Decreet president Obama

Hij reageerde op de aankondiging van het Supreme Court dat het tot het midden van dit jaar wil ophelderen of het decreet van president Obama hierover, rechtmatig is.

In dat decreet bepaalde Obama dat kinderen van illegaal de VS binnengekomen personen geen uitzetting boven het hoofd hangt. Dat geldt ook voor ouders die zonder papieren binnenkwamen, van wie de kinderen het Amerikaans staatsburgerschap bezitten.

Texas

De staat Texas vocht het decreet namens 26 door republikeinen bestuurde Amerikaanse staten aan. De staten zijn van mening dat de maatregelen in strijd zijn met de grondwet en kregen van een Hof van Beroep gelijk. Texas had gehoopt dat het Hooggerechtshof de zaak niet zou behandelen.

Mensenrechtenactivisten verwelkomen het besluit van de negen hoogste rechters om de strijd in de komende zittingsperiode te willen oplossen.