fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Aartsbisschop Peta: ‘rook van Satan is de synode binnengedrongen’

KN Redactie 15 oktober 2015
image

Dat zei de aartsbisschop vorige week op de synode, meldt LifeSiteNews.

‘Woorden Paulus VI profetisch’

Volgens de Kazachse aartsbisschop moet de Kerk de leer van Christus over het huwelijk verdedigen.

Mgr. Peta zei “ervan overtuigd” te zijn dat de woorden van de zalige paus Paulus VI uit 1972 over het binnendringen van “de rook van Satan in Gods tempel”, “profetisch” waren.

‘Ongehuwd samenwonen, homoseksualiteit’

“Tijdens de synode van vorig jaar probeerde ‘de rook van Satan’ de Paulus VI-aula binnen te dringen. Namelijk: het voorstel om de heilige communie te geven aan hen die gescheiden zijn en die een nieuw burgerlijk huwelijk zijn aangegaan; de bevestiging dat ongehuwd samenwonen een verbond is dat in zichzelf enige waarde zou hebben; het pleiten voor homoseksualiteit als iets dat naar verluidt normaal zou zijn”, aldus mgr. Peta.

‘Helse rook’

Volgens de aartsbisschop is de geur van deze “helse rook” waarneembaar in delen van het werkdocument van de synode en in sommige toespraken van synodedeelnemers.

“Naar mijn mening is het de belangrijkste taak van de synode om nogmaals te verwijzen naar het Evangelie van het huwelijk en het gezin, en dat betekent naar de leer van onze Verlosser. Het is niet toegestaan om het fundament te vernietigen – om de rots te vernietigen”, aldus aartsbisschop Peta.