fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Afrikaanse bisschoppen: westerse agenda tegen het gezin is ‘nieuwe slavernij’

KN Redactie 22 september 2015
image

In een brief eisen zij dat Westerse machten ophouden “hun smerige campagnes” op te dringen “die een cultuur van de dood op ons werelddeel nastreven” onder het mom van ontwikkelingshulp.

Globale ontwikkelingsagenda

“Niet langer kan nog worden ontkend dat onder het eufemisme ‘seksuele en reproductieve gezondheid en rechten’ dergelijke programma’s vierkant worden opgelegd als voorwaarde voor ontwikkelingshulp”, aldus de brief met de titel Gemeenschappelijke Verklaring van de bisschoppen van Afrika en Madagaskar. De brief is geschreven in juni maar wordt deze maand gepubliceerd met het oog op de top dit weekeinde in New York over de aanvaarding van de ‘post-2015 globale ontwikkelingsagenda”.

Ideologisch bombardement

“Deze politieke en economische druk heeft maar een doel: de drastische beheersing en reductie van de Afrikaanse bevolking, de geplande vernietiging van huwelijk en gezin.” De Afrikaanse prelaten stellen dat zij “allen gewond zijn in het diepst van hun hart als herders” door het constante seksuele ideologische bombardement van het Westen te zien tegen “het leven, het gezin, alles wat heilig is, de gezonde menselijke ontwikkeling van onze jongeren die de toekomst van Afrika zijn, de volle bloei van vrouwen en de eerbied voor onze ouderen – werkelijkheden waarvoor onze Afrikaanse culturen zo’n sterk gevoel hebben.”

Waardigheid

“Wij Afrikanen moeten categorisch ‘nee’ tegen dit plan zeggen, dat ons werelddeel doodt. Paus Franciscus spoort ons aan ‘op zijn hoede te zijn tegen kolonisering door nieuwe ideologieën’. Er zijn vormen van kolonisatie die erop uit zijn het gezin te vernietigen”, aldus de brief. De prelaten zeggen dat de tijd voor Afrika gekomen is de westerse “meesters” af te schudden, samen met hun “ideologische doelstellingen”. “Wij, Afrikaanse herders, willen niet dat Afrikanen worden teruggebracht tot ‘onderdanige partners’. Dit is een nieuw soort slavernij! Wij willen dat de waardigheid van ons volk wordt geëerbiedigd.” (KN/LifeSiteNews)