fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Amerikaanse universiteit koopt abortusmateriaal voor het humaniseren van muizen

KN Redactie 18 augustus 2015
image

Het bedrijf doet dit onder druk van de publieke verontwaardiging over in het geheim opgenomen video’s die aantonen dat Planned Parenthood structureel handel drijft in lichaamsdelen van geaborteerde foetussen. Het bedrijf verklaart zich nu te willen concentreren op bloed en weefsels van volwassenen.

Gehumaniseerde muizen

Tegelijkertijd werd bekend dat de medische faculteit van de Universiteit van Massachusetts van StemExpress voor $ 29.000 foetaal menselijk materiaal kocht, waarschijnlijk afkomstig uit abortusklinieken van Planned Parenthood, om daar ‘gehumaniseerde’ muizen mee te maken. Dat zijn muizen waarvan het immuunsysteem is onderdrukt, zodat ze gereed zijn voor de ontvangst van menselijk weefstel door transplantatie of injectie. Dit stelt onderzoekers in staat meer mens-achtige reacties bij hen uit te lokken bij het uitproberen van nieuwe medicijnen of andere commerciële producten.

Een en ander volgt uit de video’s die het Centre for Medical Progress (CMP) in de publiciteit brengt en die duidelijk de handel in organen aantonen die afkomstig zijn van geaborteerde foetussen. (KN/LifeSiteNews)