fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Anderhalf miljoen Argentijnen in Paraguay voor paus Franciscus

KN Redactie 12 juli 2015
image

Dat meldt Radio Vaticaan.

Laatste etappe

De paus is in Paraguay aan de laatste etappe van zijn Zuid-Amerika reis bezig. Eerder deze week bezocht hij Bolivia en Ecuador.

‘Historisch’

Paraguayaanse en Argentijnse autoriteiten noemen de grote, tijdelijke, volksverhuizing van anderhalf miljoen Argentijnen naar Paraguay “historisch”.

Immigratieambtenaren aan beiden zijden van de grens hebben nog niet eerder zulke grote aantallen mensen de grensovergangen zien passeren.

‘Thuis’

In het Paraguayaanse Mariaheiligdom Caacupé, dat de paus zaterdag bezocht, waren naast de geel-witte Vaticaanse vlaggen en de rood-wit-blauwe Paraguayaanse vlaggen ook veel Argentijnse vlaggen te zien.

Volgens Radio Vaticaan heeft de paus zich in het Mariaheiligdom mede door de aanwezigheid van zoveel Argentijnen “thuis” gevoeld.

‘Villa 21’

Paus Franciscus heeft door zijn pastorale werk als aartsbisschop van Buenos Aires een bijzondere band met de Heilige Maagd van Caacupé. Als kardinaal Bergoglio bezocht hij regelmatig de wijk ‘Villa 21’ in de sloppenwijken van Buenos Aires waar veel Paraguayaanse immigranten wonen. De kerk in die wijk is toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouwe van Caacupé.

Kwart miljoen

Er wonen circa een kwart miljoen Paraguayaanse immigranten in Argentinië.

Paraguay grenst in het zuiden en westen aan Argentinië.

De Paraguayaanse hoofdstad Asunción ligt nagenoeg op de grens met Argentinië.