fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Ark van Noach Dordrecht opnamelocatie nieuwe Noach film

KN Redactie 20 november 2015
image

De Zuid-Afrikaanse filmproducent en regisseur Frans Cronjé zamelt momenteel geld in voor de nieuwe film Flood of Faith, die volgend jaar rond augustus/september zal verschijnen.

Ark op ware grootte

De circa twintigduizend vierkante meter grote Ark van Noach in Dordrecht is gekozen als filmlocatie, omdat deze precies is gebouwd volgens de specificaties zoals God die aan Noach heeft gegeven, zegt Cronjé.

De Ark van Noach in Dordrecht is gebouwd door Johan Huibers en werd in 2012 geopend.

‘Ware verhaal van Noach’

Cronjé, die eerder succes had met onder meer de film Faith Like Potatoes, wil met de nieuwe Noach film “het ware verhaal van Noach en de zondvloed” vertellen.

“Dat in tegenstelling tot sommige onjuiste versies die onlangs werden gemaakt”, zegt hij doelend op de Noach film uit 2014 van Darren Aronofsky met in de hoofdrollen Russel Crowe, Jennifer Connelly en Emma Watson.

‘Blasfemisch’

Volgens Cronjé is de Noach film van Aronofsky “vergezocht en blasfemisch”.

‘Big Bang theorie’

“In tegenstelling tot de Big Bang theorie (evolutietheorie), geloven wij dat er een God is die hemel en aarde geschapen heeft. Wij zullen de mensen wijzen op verschillende bronnen, voortgebracht door wetenschappers, die wijzen op het bestaan van God en de echtheid van bijbelverhalen”, aldus Cronjé.

‘Wie is God?’

Volgens de producent en regisseur zal de vraag ‘Wie is God?’ centraal staan in de nieuwe Noach film.

Half miljoen dollar

Cronjé hoopt een half miljoen dollar op te halen voor de productie en promotie van de film.

In onderstaand filmpje, met indrukwekkende natuurbeelden, leggen de filmmakers hun plannen voor Flood of Faith uit.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21