fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Australisch echtpaar: als het ‘homohuwelijk’ er komt, overwegen wij scheiding

KN Redactie 11 juni 2015
image

Volgens het in Canberra woonachtige echtpaar zou invoering van het ‘homohuwelijk’ hun huwelijk van zijn waarde beroven: “Het huwelijk is een fundamenteel onderdeel van de schepping, geen menselijke uitvinding. Het is bedoeld als een verbintenis tussen een man en een vrouw waarvan God getuigt.”

Tien jaar gelukkig getrouwd
Het stel is overigens niet van plan echt uit elkaar te gaan. Ze zijn al tien jaar gelukkig getrouwd en hebben twee kinderen. “We hopen dat we het onze kinderen kunnen uitleggen.”

Debat over ‘homohuwelijk’
Het debat over het ‘homohuwelijk’ is in Australië weer losgebarsten nadat de oppositie begin juni een wetsvoorstel indiende om het huwelijk open te stellen voor paren van gelijk geslacht.

Katholieke schrijfster Costanza Miriano
Overigens doet de bekende Italiaanse katholieke schrijfster Costanza Miriano een soortgelijke oproep naar aanleiding van plannen van de Italiaanse regering om het ‘homohuwelijk’ in te voeren.

‘Laten we allemaal gaan scheiden’
Op haar weblog schrijft Miriano vandaag: “Ik doe een voorstel. Laten we allemaal gaan scheiden. Als de staat publieke waarde toekent aan echtverenigingen van personen van hetzelfde geslacht (…), vind ik dat wij die investeren in het gezin, burgerlijk zouden moeten scheiden. Trouwens, nu, met de flitsscheiding is dat zo gebeurd. Je verbreekt sneller een huwelijk dan dat je van telefoonaanbieder verandert.”

Katholiek Nieuwsblad sprak eerder dit jaar met Costanza Miriano. Ook schreef KN over haar twee boeken die veel stof deden opwaaien (zie hier en hier).