fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Bacterie staat al ruim 2 miljard jaar stil. En ´bewijst´ evolutie.

KN Redactie 5 februari 2015
image

Karel van het Reve maakte zich daar al vrolijk over in Een dag uit het leven van de reuzenkoeskoes.

De sensatie van het moment zijn oude bacteriële kolonies in de diepzee, waarin al 2,3 miljard jaar geen enkele ontwikkeling te bespeuren valt. Wetenschappers spreken dan gewichtig van “extreme evolutionaire stasis” of de “nulhypothese” van Darwin. En dat, zeggen ze, bewijst dan ten overvloede nog maar eens dat “Darwins evolutietheorie klopt”.

Immers, als er geen verandering in de omgeving is, hoeft er volgens Darwin ook geen evolutie te volgen, zegt paleobioloog William Schopf in The Los Angeles Times. Hij zegt er niet bij dat als Darwins theorie niet klopt, ook niet. Overigens stapelen de bewijzen dat de darwinistische visie op evolutie ernaast zit, zich al jaren op. Zelfs atheïsten sluiten zich bij de oppositie aan.

Opmerkelijk genoeg is het Jerry Coyne, vorig jaar nog uitgeroepen tot darwinistisch ‘censor van het jaar’, die voor enig gezond verstand in de discussie zorgt. Op zijn blog betoogt hij dat niemand met zekerheid kan vaststellen dat er over 2,3 miljard jaar geen enkele verandering geweest is. Je hebt immers alleen maar wat fossiel materiaal voor onderzoek beschikbaar.

Verder zou survival of the fittest volgens Darwin ook in een stabiele omgeving blijven gelden en verandering teweeg moeten brengen.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21