fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Bedreigingen? Paus reageert laconiek: ‘Het leven is in Gods handen’

KN Redactie 11 maart 2015
image

Dit zei paus Franciscus in een maandag verschenen interview met La Carcova News, een krant die wordt gemaakt door bewoners van de bij Buenos Aires gelegen sloppenwijk Carcova. De paus deed zijn uitspraak toen hem gevraagd werd naar berichten dat er mensen zijn die het op hem gemunt hebben.

‘Een dreiging’
De Vaticaanse gendarmerie bevestigde onlangs dat er “een dreiging” bestaat van terreurgroep Islamitische Staat, maar “het bestaan van een dreiging is een ding, het plannen en uitvoeren van een aanval is iets anders”.

Geruchten over maffia
Elders gingen er nog onbevestigde geruchten dat ook de Italiaanse maffia het voorzien zou hebben op Franciscus, die de georganiseerde misdaad herhaaldelijk fel bekritiseerd heeft.

Godsvertrouwen
De paus zegt verder dat hij “in principe” in 2016 zijn vaderland Argentinië zal bezoeken. Ook roept hij de mensen op tot Godsvertrouwen, ook in moeilijke levenssituaties.

Pepe Di Paola
De editie van La Carcova News met het pausinterview werd maandag verdeeld onder de bewoners van de wijk. De daar werkzame priester Pepe Di Paola ontmoette de paus in februari in het Vaticaan, waar hij hem de vragen van de krant overbracht en Franciscus’ antwoorden optekende.