fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Beeld O.L.V. van Fatima op pelgrimage naar Syrië

KN Redactie 26 augustus 2015
image

Het is de bedoeling dat het beeld op 7 september aankomt in Damascus. Dat heeft de bisschop van het Portugese bisdom Leiria Fatima, mgr. Dos Santos Marto, laten weten.

Solidariteit met vervolgde christenen

Het bisdom en het Portugese Mariaheiligdom hebben besloten tot de pelgrimage om solidariteit en nabijheid te tonen aan de vervolgde christenen in het Midden-Oosten. Zo wil men “de oproep van de bisschoppen van het Midden-Oosten beantwoorden, die getuigen zijn van de uitroeiing van de christenen”.

Onverschilligheid internationale gemeenschap

Mgr. Dos Santos Marto bekritiseerde bij de aankondiging van de pelgrimage de onverschilligheid van de internationale gemeenschap ten opzichte van de christenvervolging in Irak en Syrië en vroeg de slachtoffers van “intolerantie en fundamentalisme” niet te vergeten. “Syrië beleeft een drama dat een urgente, concrete, efficiënte solidariteit vereist op internationaal niveau, zowel van de VN als van de EU.”

Paus Franciscus

De Portugese bisschop sloot zich daarmee aan bij paus Franciscus die christenvervolging een groot aantal keer scherp veroordeelde en de internationale gemeenschap opriep in te grijpen.

Gebed voor pelgrimage

Pr. Carlos Cabecinhas, rector van het heiligdom van Fatima, vraagt katholieken wereldwijd de pelgrimage van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima geestelijk te begeleiden door te bidden opdat “de Heer vrede zal geven aan Syrië en kracht geeft aan de christenen die er wonen”.