fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Belgische bisschoppen zetten vragenlijst gezinssynode 2015 online

KN Redactie 15 januari 2015
image

De veertiende Gewone Bisschoppensynode vindt van 4 tot 25 oktober plaats in het Vaticaan en heeft als thema: ‘De roeping en de missie van het gezin in de Kerk en de moderne wereld’.

46 open vragen
Het Vaticaan publiceerde in december het voorbereidingsdocument (Lineamenta) voor de synode. Naast de tekst van het slotdocument (Relatio Synodi) van de Buitengewone Synode over het gezin, die in oktober plaatsvond, bevat de Lineamenta een lijst met 46 open vragen.

Aan de bisschoppenconferenties is gevraagd deze vragen te beantwoorden en deze op te sturen naar het Vaticaan. Mede op basis van deze antwoorden wordt dan het werkdocument (Instrumentum Laboris) voor de komende synode vastgesteld.

‘Grote schaal verspreiden’
De bisschoppenconferenties wereldwijd is gevraagd om een “brede consultatie” te houden ter voorbereiding op de gezinssynode van 2015.

Volgens de website van de Belgische bisschoppen gaan zij “graag in op de uitnodiging” om de vragenlijst “op grote schaal te verspreiden”.

In een groep
Hoewel de vragen individueel kunnen worden beantwoord, zien de Belgische bisschoppen het liefst dat de vragenlijst in een groep wordt ingevuld.

Ook dringen ze erop aan de vragenlijst online te beantwoorden.

Belgische katholieken hebben hiervoor tot uiterlijk tot 15 maart de tijd, meldt Kerknet.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21