fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Belgische priester stelt ‘viering’ van euthanasie voor

KN Redactie 1 september 2015
image

Enthousiaste bewoordingen

Dat meldt LifeSiteNews. De priester ijvert voor de “spirituele begeleiding” van dergelijke katholieken in zulke enthousiaste bewoordingen dat die doen denken aan steun voor de euthanasie zelf. Hoewel Ringlet benadrukt geen rechtvaardiging van de “genadedood” te beogen, is zijn benadering een steun in de rug voor voorstanders van euthanasie.

Levenseinde-debat

Het boek van Ringlet Vous me coucherez nu sur la terre nue (‘Leg me naakt op de naakte aarde’) verschijnt donderdag. De publicatie bij de Franse uitgever Albin Michel duidt erop dat het gebruikt zal worden in het Franse levenseinde-debat.

Diepe sedatie

In België is euthanasie gelegaliseerd en hulp bij zelfmoord in 2002 maar in Frankrijk is alleen “langzame euthanasie” door uitdroging en onthouding van voedsel legaal. Maar een nieuwe wet is in onderzoek die elke patiënt, terminaal of niet, in de gelegenheid stelt op verzoek “diepe sedatie” te krijgen, in combinatie met onthouding van alle voeding en vocht

Dokters

Pro-life groepen en sommige katholieke autoriteiten benadrukken dat dit een vorm van euthanasie is waarin dokters zelfs niet eens het recht hebben bezwaar te maken tegen de wens van een patiënt. De wet zal binnenkort voor de tweede keer behandeld worden in het Franse parlement. (KN/LifeSiteNews)