fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Berichten over beslissing Medjugorje allemaal ‘geruchten’

KN Redactie 15 juni 2015
image

Dat laat kardinaal Camillo Ruini weten in een interview met de Italiaanse krant Il Foglio. Ruini is voorzitter van de speciale commissie die in 2010 door paus Benedictus XVI werd opgericht om de authenticiteit te onderzoeken van de vermeende, dagelijkse Mariaverschijning in Medjugorje aan zes mensen sinds 24 juni 1981.

Onderzoek ingeleverd
De prelaat heeft de resultaten van vier jaar onderzoek inmiddels ingeleverd bij de paus en bij de Congregatie voor de Geloofsleer. Paus Franciscus liet op 6 juni weten dat het Vaticaan binnenkort een beslissing neemt over de vermeende Mariaverschijningen in de Bosnische plaats.

‘Allemaal veronderstellingen’
Sinds de uitspraak van de paus komen er allerlei berichten naar buiten, maar dat zijn, aldus Ruini, “allemaal veronderstellingen”. “Niemand van ons bij de commissie kan er iets over zeggen, want het valt allemaal onder pauselijke geheimhouding.”

Nog geen beslissing
De beslissing van het Vaticaan laat nog even op zich wachten, want “de plenaire vergadering van de Congregatie voor de Geloofsleer is nog niet samengekomen”. Die congregatie zal de resultaten van het onderzoek eerst afwegen en kardinaal Ruini gaat ervan uit dat de resultaten daarvan dan “aan de paus voorgelegd zullen worden”.

Richtlijnen
“De paus heeft gezegd dat er voor nu alleen richtlijnen aan de bisschoppen gegeven zullen worden”, zo laat Ruini aan de Italiaanse krant weten. “Welke dat zijn, zullen we zien.”