fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Bijzonder: tweeling viert 75-jarig kloosterjubileum

KN Redactie 13 juli 2015
image

De tweelingzussen, de jongsten uit een gezin van twaalf kinderen, legden in 1940 hun geloften af bij de Zusters van de Heilige Familie in New Orleans.

Dat meldt de The New Orleans Advocate.

‘Enorme inspiratie’

De zusters lieten bij de viering van hun jubileum, eind juni, weten nooit spijt te hebben gehad van hun keuze om toe te treden tot de Zusters van de Heilige Familie.

Volgens familieleden, vrienden en kennissen zijn de zusters door de jaren heen “door hun liefde en energie” een “enorme inspiratie” geweest voor veel mensen.

Voorbeelden

Hun roeping tot het kloosterleven ontdekten de zussen al op jonge leeftijd, mede doordat ze vanaf de kleuterschool tot de middelbare school onderwezen werden door zusters, aldus zuster Canice.

“We hebben op onze levensweg altijd zusters gehad. Ze waren altijd zo aardig. Het ging op een natuurlijke wijze, denk ik, dat we net zoals hen wilden zijn”, aldus zuster Canice.

‘Voorbijgevlogen’

Volgens de zusters Lastrapes zijn de 75 jaren in het klooster voorbijgevlogen. “Dat gebeurt wanneer je iets doet waarvan je houdt. Het leken wel 75 dagen. Als je iets doet wat je niet bevalt, dan lijkt de tijd niet vooruit te gaan”, zegt zusters Canice.

Onderwijs en armen

De zusters hebben zich hun leven lang ingezet voor het onderwijs en voor het werken met de armen in New Orleans, maar ook op andere plekken in de staat Louisiana.

Tegenwoordig bestaan hun werkzaamheden vooral uit het naaien en breien van onder meer kleding “voor iedereen die iets nodig heeft”, zegt zuster Canice. “Je moet actief blijven”, aldus de zussen.

Lees hier het artikel over de jubilerende tweelingzusters The New Orleans Advocate.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21