fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Bisschop bestolen; bidt voor bekering dief

KN Redactie 14 oktober 2015
image

“Een van Christus’ laatste daden op het kruis was het vergeven van een berouwvolle dief”, schrijft de bisschop van Lincoln, Nebraska, in een boodschap. Hij voegde toe: “zeker, de Kerk vergeeft degene die verantwoordelijk is voor deze misdaad. God biedt zijn barmhartigheid goed aan”.

“Ik vraag alle katholieken met mij mee te bidden dat de dief een bekering van het hart zal ervaren, en Gods barmhartigheid zal zoeken.”

Reliek van Christus’ kruis

Afgelopen zaterdag ging rond half twee ’s middags het alarm af in de residentie van mgr. Conley. Dat alarmeerde bisdommedewerkers en de politie. De bisschop was ten tijde van de inbraak niet thuis.

Onder de gestolen spullen waren borstkruisen. Van een van de kruisen wordt geloofd dat die een reliek van Christus’ kruis bevat. Er werden geen andere waardevolle spullen meegenomen. De lokale politie is een onderzoek begonnen.

‘Samen bidden’

Mgr. Conley schrijft: “Deze kruisen zijn van het hele bisdom van Lincoln. Ze duiden op de eenheid van onze Kerk in Christus. Laten wij samen bidden dat zij teruggebracht worden.”