fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Bisschoppen Congo: ‘Jongeren, blijf hier!’

KN Redactie 26 augustus 2015
image

Met deze krachtige boodschap proberen de Congolese bisschoppen hun jonge landgenoten ervan te weerhouden hun geluk elders te zoeken. Dat meldt de Vaticaanse missiepersdienst Fides.

Knok voor je toekomst

Zoek de oplossing van de problemen niet elders, maar knok om een betere samenleving te creëren, zegt de voorzitter van de bisschoppenconferentie Nicolas Djomo.
De bisschop van Tshumbe lanceerde zijn oproep bij de opening van de pan-Afrikaanse katholieke jongerenontmoeting die afgelopen dagen in Kinshasa gehouden werd.

Schat voor Afrika

“Wees op je hoede voor de nieuwe vormen van de vernietiging van de cultuur van het leven, de moraal en de geestelijke waarden”, waarschuwde bisschop Djomo. “Zet je talenten en wat je hebt in om ons continent te hernieuwen en te transformeren en voor de bevordering van duurzame gerechtigheid, vrede en verzoening in Afrika. Jullie vormen een schat voor Afrika. De Kerk hangt van jullie af. Jullie continent heeft jullie nodig.”

WJD in Afrika?

Bij de bijeenkomst, georganiseerd door de Afrikaanse bisschoppenconferentie SECAM, waren 120 gedelegeerden uit Gabon, Zimbabwe, Ghana, Zuid-Afrika, Botswana, Swaziland, Egypte, Kenia, Uganda en Kameroen.
Het doel van de bijeenkomst was de voorbereiding op het Jaar van Verzoening en het verbeteren van de onderlinge samenwerking tussen de verschillende katholieke bewegingen in Afrika. Ook werd gesproken over de mogelijkheid om gastheer te zijn voor de Wereldjongerendagen.