fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Bisschoppen VS starten noveen voor het leven

KN Redactie 16 januari 2015
image

Dat meldt de Amerikaanse bisschoppenconferentie op haar website. De 9 Days for Life, ‘Negen dagen voor het leven’, lopen van 17 tot 25 januari. Het wordt, melden de bisschoppen, een “periode van gebed, boete en pelgrimage”.

‘Gebed’
“De noveen moedigt voor het hele land solidariteit aan in gebed voor dagelijkse intenties, waaronder gebed voor stellen die onvruchtbaarheid ervaren, diegenen die het verlies van een kind door abortus berouwen, kinderen die een adoptiehuis nodig hebben, en voor een einde aan abortus en het gebruik van de doodstraf.”

De voorzitter van het pro-life comité van de Amerikaanse bisschoppenconferentie, kardinaal Sean O’Malley, zei dat de noveen “een kans bied deel te nemen aan gebed en solidariteit met de ongeborenen, slachtoffers van geweld, diegenen die lijden onder verslaven en diegenen wiens harten er naar smachten deel uit te maken van een gezin”.

App en sociale media
De bisschoppen bieden een dagelijkse e-mail- en sms-dienst aan, een app, en materiaal dat gedownload en afgedrukt kan worden. Op sociale media worden de hashtags #9daysforlife en #9díasporlavida gebruikt.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21