fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Boek van kardinaal Robert Sarah is ‘katholieke gebeurtenis’

KN Redactie 24 november 2015
image

Met die woorden presenteerde aartsbisschop Georg Gänswein vorige week de Duitse vertaling van het fameuze boek van kardinaal Sarah ‘God of niets’. Het boek van de Afrikaanse prelaat werd ook door Katholiek Nieuwsblad lovend besproken.

Duitse vertaling

Het boek, geschreven in het Frans, is al in het Engels en Italiaans vertaald. Vorige week vond in de bibliotheek van het pauselijk instituut Santa Maria dell’Anima de presentatie van de Duitse vertaling plaats. De prefect van het Secretariaat voor de Economie, kardinaal George Pell en de president van de Pauselijke Raad ter Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie, aartsbisschop Salvatore Fisichella benadrukten het belang van het boek voor deze tijd.

Dragen element

Kardinaal Pell sprak van “een katholieke gebeurtenis”. Aartsbisschop Fisichella wees op het belang van het boek voor de nieuwe evangelisatie. Rode lijn van het boek is immers kardinaal Roberts beschrijving van zijn leven als een leven met God en Christus. Dit is het dragende element dat de lezer erbij betrekt.

Stralend gelaat

Het boek van kardinaal Sarah is “radicaal”, aldus Gänswein, in de zin dat het terugvoert naar de radix, de wortel van ons geloof. “Het is de radicaliteit van het evangelie die dit boek bezielt. De schrijver is ervan overtuigd dat een van de belangrijkste opgaven van de Kerk erin bestaat het Avondland het stralende gelaat van Jezus te laten herontdekken.”

Morele omvorming

Kardinaal Sarah “opent ons de ogen voor het feit dat het bij de nieuwe vormen van Godsonverschilligheid niet gewoon om dwalingen van het denken gaat die men op zijn beloop kan laten. Hij onderkent in de morele omvorming van onze samenlevingen een existentiële bedreiging van de menselijke beschaving in het algemeen.” (KN/Kath.net)


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21