fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Boliviaanse president vreest voor leven paus

KN Redactie 15 juli 2015
image

Dat zei Morales maandag bij een bijeenkomst in de Boliviaanse hoofdstad La Paz, een dag na het vertrek van paus Franciscus uit Zuid-Amerika.

Paus bewust van gevaar

De Boliviaanse president denkt dat de paus zich ook zelf bewust is van het gevaar dat hij loopt en dat hij daarom aan het einde van elke toespraak en elke Mis aan de gelovigen vraagt om voor hem te bidden.

Angst voor aanslag

“Zusters en broeders, ik heb nagedacht waarom paus Franciscus aan het einde van zijn Missen zegt: ‘Bidden jullie voor mij'”, aldus Morales tijdens de bijeenkomst. “Broeder paus Franciscus is anti-kapitalistisch, anti-imperialistisch, ik ben erg bang dat men een aanslag op zijn leven beraamt en daarom vraagt hij ‘bidden jullie voor mij’.”

Verdediging van de paus

Morales gelooft dat de gelovigen met hun gezamenlijke gebed voor de paus “een verdediging oprichten voor paus Franciscus, die botst met het kapitalisme”.

Pausbezoek Zuid-Amerika

Paus Franciscus bracht van 5 t/m 12 juli een bezoek aan Ecuador, Bolivia en Paraguay. Hij sprak zich daar meerdere keren uit tegen de gevolgen van het kapitalisme in de wereld. Zo waarschuwde hij tijdens een openluchtmis in Bolivia op 9 juli voor een grenzeloos consumentisme, waarbij de zwakkeren in de samenleving steeds “aan het kortste eind” trekken.