fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Cel voor Davis is nog maar een begin

KN Redactie 5 september 2015
image

Dat schrijft LifeSiteNews op basis van een artikel in het linkse blad The Nation over de agenda van de Amerikaanse homobeweging.

Verlangd resultaat

Een rechter beval donderdag opsluiting van ambtenaar Kim Davis omdat zij op grond van haar geloofsovertuiging weigert huwelijkscertificaten voor homokoppels uit te geven. Hij heeft haar een week gegeven zich te bedenken. De rechter koos voor gijzeling omdat een boete “niet tot het verlangde resultaat van instemming zou leiden”.

Oppositie vermorzelen

Volgens The Nation beperkt de agenda van de homobeweging zich niet tot erkenning van het ‘homohuwelijk’. Vier vooraanstaande homo-activisten verklaarden tegenover de krant dat hun doel is iedere oppositie tegen die agenda te criminaliseren en te vermorzelen, in het bijzonder in de kerken, ongeacht hoe klein deze ook mag zijn.

Volledige openstelling

Erkenning van het ‘homohuwelijk’ is volgens de activisten slechts een eerste stap naar de volledige openstelling van het huwelijk voor iedere relatievorm, waaronder groepshuwelijken, incestueuze huwelijken en op termijn huwelijken met minderjarigen.
Ook wil de homobeweging strenge ‘non-discriminatiewetgeving’ die hoge boetes moet kunnen opleggen aan bijvoorbeeld bakkers die huwelijkstaarten weigeren. Ook moeten scholen gedwongen worden homo-educatie in te voeren.

Godsdienstvrijheid gevaarlijk

Godsdienstvrijheid wordt gezien als een gevaar voor de burgerrechten en dient absoluut te worden uitgebannen. Iedereen dient zich zonder uitzondering te schikken naar de homo-agenda.

Tot zwijgen brengen

Pro-family conservatieven en andere tegenstanders dienen tot zwijgen te worden gebracht. Daarvoor zullen “enorme sommen geld” worden vrijgemaakt. Het is algemeen bekend dat grote concerns daarvoor al grote bedragen reserveren en hun eigen personeel dwingen zich voor of tegen de homo-agenda uit te spreken.

Restaurant geweigerd

Volgens LifeSiteNews zijn er meer signalen dat die agenda actief wordt doorgevoerd. Zo weigerde de gemeenteraad van Denver een vergunning te verlenen aan Chick-fil-A restaurants om een vestiging te openen op het vliegveld van Denver. Als reden werd opgegeven dat de leider van de restaurantketen heeft gezegd het niet eens te zijn met invoering van het ‘homohuwelijk’. Overigens is de keten nooit beschuldigd van discriminatie.