fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Christelijk bakkersechtpaar krijgt tonnen steun via crowdfunding

KN Redactie 18 juli 2015
image

Volgens de Kleins toont het bedrag, bedoeld om hen en hun proces te steunen, dat “het Amerikaanse volk niet toestaat dat zijn grondwettelijke rechten worden weggenomen”.

135.000 dollar schadevergoeding

De Kleins werden onlangs door de Kamer van Koophandel (BOLI) veroordeeld tot het betalen van 135.000 dollar schadevergoeding aan het lesbische stel vanwege “emotioneel lijden”.

Steun van voorstanders ‘homohuwelijk’

Opvallend is dat LifeSiteNews meldt dat ook homoseksuelen en heteroseksuele voorstanders van het ‘homohuwelijk’ gedoneerd hebben of de Kleins hun morele steun hebben betuigd.

‘Geen uitgemaakte zaak’

Volgens Aaron Klein is het ontvangen van een dergelijk groot bedrag “een nederig makende ervaring. Het laat zien dat dit geen uitgemaakte zaak is”.

‘Grondwettelijke vrijheden’

Hij beloofde de beslissing van de Kamer van Koophandel aan te vechten bij “een rechtbank die onze grondwettelijke vrijheden daadwerkelijk erkent”.

‘Rechten ontzegd’

“De staat Oregon heft me mijn grondwettelijke rechten ontzegd”, zei Klein tegen LifeSiteNews. “Niet alleen mijn rechten onder het Eerste Amendement op vrijheid van meningsuiting en godsdienst, maar ook een eerlijk proces.”

Niet eerlijk

Twee zaken vallen met name op. Volgens Klein trad BOLI-voorzitter Brad Avakian op als een soort quasi-aanklager en rechter tegelijk en verliep het proces niet eerlijk.

‘Activist’

Avakian is volgens Klein “een activist” die gelooft in “wat hij ‘gelijkheid’ noemt”, en die “de volle kracht” van zijn positie gebruikt om diegenen te stoppen die ingaan “tegen wat hij denkt dat de wet van het land moet zijn”.

Verdediging

Ook kreeg volgens Klein zijn advocaat het bewijs niet te zien dat tegen hem werd ingebracht, zodat er geen goede verdediging kon worden voorbereid.

Omzet kwijtgeraakt

De Kleins werkten voorheen van huis uit. Toen hun zaak groeide, vestigden ze die in een aparte bakkerij. Sinds de zaak rond het lesbische koppel zijn ze 60% van hun omzet kwijtgeraakt. Er is, schrijft LifeSiteNews, een telefonische campagne gevoerd gericht op andere bedrijven die huwelijksgerelateerde producten leveren en klanten naar de Kleins verwezen.

Weer vanuit huis

Sinds september 2013 werken de Kleins weer vanuit hun huis. Aaron Klein werkt daarnaast als chauffeur van een vuilniswagen.