fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Cubaanse overheid beveelt sloop kerken na pausbezoek’

KN Redactie 3 december 2015
image

Dat meldt Christian Solidarity Worldwide (CWS). Het zou vooral gaan om kleine evangelische gemeentes.

Huisvestingsambtenaren

De vijf kerken in de buurt staan op de nominatie gesloopt te worden en de pastors met hun gezinnen moeten uitgezet worden, volgens een aanwijzing die 27 november gegeven is door huisvestingsambtenaren.

Openlijke christenvervolging

Het sloopbevel volgt op een een ‘sleep in’ die twee weken geleden werd gehouden door leden van de Emanuel Kerk in een poging te verhinderen dat ambtenaren hun kerkgebouw zouden verwoesten. Ds. Alain Toledo is pastor van de kerk en heeft de communistische overheid beschuldigd van openlijke christenvervolging in het spoor van het pausbezoek van september.

Permanente tussenkomst

“Er is momenteel een heksenjacht gaande tegen kerken in Cuba”, aldus Toledo en die zou vooral tegen evangelische en charismatische kerken gericht zijn. De pastor vraagt het buitenland om “permanente tussenkomst ten behoeve van de kerken in Cuba”. (KN/CWS)


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21