fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Dakloze dankzij KN-lezers naar Lourdes: ‘Gewoon een wonder’

KN Redactie 3 augustus 2015
image

Een bezoek aan de Franse bedevaartsplaats was een langgekoesterde wens van hem, die hij ook uitte in een reportage die KN maakte over de Apeldoornse Sant’Egidiogemeenschap. Na het verschijnen ervan meldde zich een lezeres die bereid was de helft van de reis te betalen indien andere lezers de rest voor hun rekening zouden nemen. Na een oproep bleken nog eens zeven abonnees bereid de reis mede te financieren.

‘Enorm dankbaar’

“Ik ben iedereen die geld heeft gegeven enorm dankbaar en heb speciaal voor hen een mooie kaars opgestoken!”, aldus Jos. “Geweldig was het allemaal. Ik was erg onder de indruk van Lourdes. Het is er heel druk, maar je vindt er toch rust. Iedereen gaat er respectvol en vriendelijk met elkaar om.”

‘Dankzij KN-abonnees in vervulling gegaan’

Zijn wens om Lourdes te zien kwam voort uit een afbeelding die hij zag hangen in het Emmaushuis in Apeldoorn, waar hij tijdens de wekelijkse ‘Franciscusmaaltijd’ te eten kreeg. “Ik zei dat ik daar ook wel eens heen zou willen. Mijn moeder en een aantal zussen van me zijn daar ook geweest en hebben er vaak over verteld. Het is hier door de diaken (Ronald Dashorst – red.) opgepakt en mijn grote wens is dankzij een aantal Katholiek Nieuwsblad-abonnees in vervulling gegaan.”

‘De tijd van mijn leven!’ 

“Het duurde te kort!”, zegt Jos. “Ook de vliegreis vond ik heel indrukwekkend en spannend. Ik had er de tijd van mijn leven!”

Lees hier de reportage ‘Met de bakfiets naar de armen’ over de Apeldoornse Sant’Egidiogemeenschap.