fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Dakloze vrouw bevalt bij Sint Pieter, Vaticaan regelt huisvesting

KN Redactie 20 januari 2016
image

Dat heeft Vaticaans woordvoerder pater Federico Lombardi vandaag bevestigd.

Colonnade

De Roemeense vrouw had samen met haar vriend een slaapplaats gezocht onder de colonnade aan het Sint Pietersplein. Daar overnachten elke nacht meerdere daklozen en de pauselijk aalmoezenier, mgr. Konrad Krajewski, deelt daar ook regelmatig warme maaltijden uit.

Hulp van agenten

Toen de vrouw midden in de nacht weeën kreeg, riep haar vriend de hulp in van twee op dat moment op het Sint Pietersplein surveillerende agenten. De Vaticaanse agenten regelden daarop een ambulance van het nabijgelegen ziekenhuis Santo Spirito. Voordat de ambulance kon arriveren, kwam het kindje – een meisje – echter al ter wereld.

Huisvesting

Moeder en kind werden daarna naar het ziekenhuis gebracht. Beiden maken het goed. Vanochtend bezocht de pauselijk aalmoezenier de vrouw en haar pasgeboren dochtertje in het ziekenhuis. Mgr. Krajewski bood hun allebei een jaar huisvesting aan in een opvangtehuis voor moeders en kinderen in Rome dat gerund wordt door de zusters van Moeder Teresa.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21