fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Daklozen op kosten paus naar Lijkwade Turijn

KN Redactie 3 juni 2015
image

Uit het caritasfonds van de paus zijn twee bussen bekostigd die de daklozen naar Turijn brengen. De eerste groep van 50 daklozen is gisteren vanuit de Italiaanse hoofdstad vertrokken en zal morgen een bezoek brengen aan de Lijkwade. Volgende week vertrekt een tweede groep van 70 daklozen. “Deze mensen, zo vertelt de pastoor die hen begeleidt aan Vatican Insider, representeren net als de Lijkwade het lijdende gezicht van de Heer Jezus.”

Momenten van schoonheid
Pauselijk aalmoezenier Konrad Krajewski organiseert namens de paus het bezoek aan Turijn. In maart organiseerde de aalmoezenier ook al een bezoek van Romeinse daklozen aan de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea. “We moeten degene die het moeilijk heeft niet alleen voeden met brood, maar ook momenten aanbieden om van schoonheid te genieten of net als zo vele andere pelgrims belangrijke momenten te beleven zoals nu met de uitstelling van de Heilige Lijkwade.”

Pausbezoek
De Lijkwade is sinds 19 april uitgesteld in de Dom van Turijn en zal daar tot 21 juni te zien zijn voor pelgrims. De laatste keer dat de Lijkwade werd getoond aan het publiek was in 2010. Paus Franciscus zal op de laatste dag van de uitstelling, 21 juni, een bezoek brengen aan de Lijkwade.

Lees meer over de Lijkwade van Turijn: ‘Het vijfde evangelie te zien in Turijn‘, ‘De Lijkwade echt: die kans is groot’ en ‘De betekenis van de Lijkwade’