fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

De nieuwe Bossche bisschop – De ‘Barmhartigheidsbus’ – Harnoncourt, groot katholiek kunstenaar

KN Redactie 11 maart 2016
image

Het bisdom Salford gaat met onder meer de biecht naar de mensen toe in de Barmhartigheidsbus – De overleden muziekpionier Nikolaus Harnoncourt was een waarlijk groot katholiek kunstenaar.

Impact van de Wereldjongerendagen

Unamuno’s Het tragisch levensgevoel is nu eindelijk in het Nederlands beschikbaar. Vertaler Robert Lemm had achteraf “het gevoel dat dit boek mij zocht” – De onwaarschijnlijke weg naar het katholieke geloof van Hugo en Emmy Ball – Landelijk projectleidster Astrid Bakker over de impact van de Wereldjongerendagen op jongeren. “Ik kwam anders terug”.

Paus Franciscus’ exhortatie over gezin komt in april

Marta Petrosillo vanuit Rome: de exhortatie van paus Franciscus over het gezin verschijnt in april. Langzaam lijkt duidelijk te worden waar hij heen wil met het hete hangijzer van de communie voor hertrouwd gescheiden katholieken.

ALDI en Pasen

Supermarkt ALDI legt Pasen uit – 137 jaar onafgebroken eucharistische aanbidding; en de zusters zijn nog lang niet klaar – Je kinderen goed opvoeden in deze tijd? Het opGROEIsymposium biedt raad – Lof bij zijn uitvaart voor de markante priester Jan Peijnenburg.

IS en al-Qaeda: geen lood om oud ijzer

Midden-Oostencorrespondent Martin Janssen waarom IS en al-Qaeda geen lood om oud ijzer zijn, en waarom Europa de verschillen moet kennen – Paus Franciscus over Sint-Jozef, wiens hoogfeest als bruidegom van de Maagd Maria voor de deur staat.

Hoe goed te biechten?

Columns: Paul van Geest over de pas overleden pastoor Toon RabouAnton de Wit over hoe de Kerk zich kan hervinden: door de stilte te herontdekken – Pater Hugo over hoe goed te biechtenMgr. Joris Schröder over de dilemma’s voor wie zijn kind katholiek wil opvoeden – Madre Anima Christi vraagt zich af: hoe vaak handelen wij als Pilatus? – Albert van der Woerd over een wapen tegen mechanismen die vrije mensen weer tot slaaf maken.

Bart Nijman (GeenPeil) over referendum

Commentaar: het is duidelijk dat Turkije Europa in de tang heeft – Opinie: Bart Nijman van GeenPeil over het Oekraïnereferendum: wat mag inspraak kosten? – Boek: Rusland ja of nee? Moet het Westen de banden aanhalen met Poetins Rusland? is een aanrader – Film: zo af en toe passeert er in het filmaanbod een echte must see. Room is er zo een.