fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Demmink-onderzoekers niet op de hoogte van Rolodex’

KN Redactie 20 januari 2016
image

Vanwege het vorig jaar gestarte onderzoek naar Demmink, de voormalige topambtenaar van Justitie, had letselschadeadvocaat Martin de Witte contact opgenomen met twee medewerkers van de Rijksrecherche. “Ik vroeg hen of ze op de hoogte waren van het Rolodex-onderzoek en tot mijn verbazing waren ze dat helemaal niet.” Dat vertelde De Witte tijdens de hoorzitting van 13 januari in de Tweede Kamer over het gedogen van pedofilie door de overheid. Een uitgebreid beeldverslag hiervan is te vinden bij JDTV (vanaf 22’20).

Stukgemaakt onderzoek

“Ik heb deze mensen zelf een kopie gegeven van mijn WOB-verzoek, dat ik had ingediend om in elk geval een soort samenvatting van dat onderzoek te krijgen, en daarmee zijn ze aan de slag gegaan”, aldus De Witte. “Hoever het met het onderzoek staat, geen idee; wie ze hebben gesproken, weet ik niet want de Rijksrecherche informeert anderen daar niet over. Of de zaak ooit bij de rechter komt, is mij ook niet bekend. Dus ik weet niet zo goed wat we daaraan hebben”, aldus De Witte. Het Rolodex-onderzoek is een berucht ‘stukgemaakt’ onderzoek naar verbindingen tussen pedofilienetwerken en de overheid. Demmink zou in de tijd van het onderzoek geïnformeerd hebben of hijzelf ook onderwerp van onderzoek was.

Slachtoffer

Martin De Witte behartigt het belang van een beweerdelijk slachtoffer van Demmink. Volgens de letselschadeadvocaat hebben er zich nog meer bij zijn kantoor gemeld. “Ik ga nog uitgebreid met deze mensen spreken.”