fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

‘Jezus in de ogen kijken. Durf je dat?’ – Pakistans verdrukte christenen – Jenever en Sint-Liduina

KN Redactie 7 april 2016
image

De bomaanslag op christenen op Eerste Paasdag in Lahore hangt samen met Pakistans omstreden blasfemiewet. “Het moeilijkste was het troosten van de moeders.” – Jenever en de heilige Liduina van Schiedam: niet zo’n vreemde combinatie als op het eerste gezicht misschien lijkt.

‘Barmhartigheidskaarten’

En ook: kardinaal Gerhard Müller over Communie en Reformatie – Giovanna Romanato is al bijna zestig jaar aan bed gekluisterd. Boos op God is ze echter niet. “In tegendeel, deze situatie heeft mijn wil om te leven versterkt.” – Het bisdom Roermond geeft ‘barmhartigheidskaarten’ uit.

Spaanse topkunst in Amsterdam

Lizzy’s wens: de paus zien voordat ze blind wordt – Extra aandacht voor ongezonde kinderen – Spaanse topkunst in de Amsterdamse Hermitage, met dank aan ‘den Koning van Hispanje’ – Japan: de dood als bezuiniging?

Geloof, hoop en liefde

Boek: Johannes Paulus II en Franciscus: barmhartigheid als prioriteit borrelt van geloof, hoop en liefde – Films: Land of Mine grijpt je bij de strot en laat niet meteen los en Risen vraagt om meer.

Columns

Columnisten: Kees Heesters ziet hoe er “uit de ranzige mestvaalt die de Amerikaanse voorverkiezingen” toch nog een intellectuele les te halen valt – Frank van den Heuvel over drie soorten katholieken – Mgr. Joris Schröder over Jezus voor outsiders – Brechje Loenen over het schoolvriendinnetje van haar dochter dat katholiek werd – Albert van der Woerd over zeven jaar van aanpassen aan de Amerikaanse cultuur

Opinie en commentaar

Opinie: de ChristenUnie wil meer mannen voor de basisschoolklas – Commentaar: de Verenigde Staten zijn hard op weg totalitaire trekken te krijgen.

De editie van deze week en het digitale archief zijn te lezen op KNdigitaal.