fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Dominee gevormd – Kansrijke kardinaal Tagle – Bijna-heilige Elisabeth Hesselblad

KN Redactie 19 mei 2016
image

Dominee Henry Jansen werd met Pinksteren in de katholieke Kerk opgenomen. “De liturgie is de taal van ons geloof.”

De ‘Franciscus van Azië’

KN-Romecorrespondente Marta Petrosillo in gesprek met journaliste Cindy Wooden. Zij schreef de biografie van de man die als kansrijk in het volgende conclaaf wordt gezien: kardinaal Luis Antonio Tagle, de ‘Franciscus van Azië’ – Elisabeth Hesselblad wordt op 5 juni heilig verklaard. Tijd voor een kennismaking.

Belgen waarschuwen Canada

Een aantal Belgische juristen, artsen en nabestaanden van geëuthanaseerden waarschuwt Canada: neem die euthanasiewet niet aan – Paus Franciscus: synode heeft iedereen veranderd – Het watermanagement van middeleeuwse monniken – Doemscenario’s ten spijt: Nederland kent nog pareltjes van hoop en bemoediging. Eén ervan is de Leidse Sint-Josephkerk, die letterlijk en figuurlijk aan de toekomst bouwt.

Miss USA werd van moslima katholiek

Vakantie? Tijd om op kamp te gaan. KN geeft een overzicht van katholieke kinder-, tiener- en jongerenkampen – Pietra (5) krijgt Maria-themafeest voor haar verjaardag – Voormalige Miss USA werd van moslima katholiek – 421.000 kinderen leven in Nederland in een huishouden met een laag inkomen.

Columnisten

Kees Heesters over Aristoteles en het teleurstellen van zijn zoontje – Frank van den Heuvel over wie de lijstrekkers van PvdA en VVD bij de verkiezingen van 2017 zullen worden – Mgr. Joris Schröder over waarheid en liefde – Brechje Loenen over een belachelijke reis die een goed idee was – Albert van der Woerd blikt vooruit op zijn aanstaande priesterwijding.

Opinies en commentaar

Anna Plakas over wat een voetnoot uit Amoris Laetitia met haar doet – Rutger Schimmel over waarom het mogelijke Poolse totaalverbod op abortus een goed idee is – Pol Descamps over waarheen de geopperde islamlessen op Vlaamse ‘katholieke dialoogscholen’ zouden leiden – Commentaar: de verantwoordelijkheid van gedoopten voor de eenheid, waarop de nieuwe bisschop van Den Bosch mgr. De Korte een beroep doet, kon wel eens verder strekken dan we tot nu toe hebben beseft.

Katholiek Nieuwsblad 19 en het digitale archief zijn te lezen via KNdigitaal.