fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Maria in Fatima – de paus en de vrouw in de Kerk – Nieuwe priester

KN Redactie 28 mei 2016
image

Dr. Gerard van den Aardweg werkt aan een nieuw boek over de Mariaverschijningen van Fatima. “We leven nog onder het zonnewonder.”

Paus Franciscus stemde in met een onderzoek naar de rol van diaconessen in de vroege Kerk. Wat zei hij, en wat is de context van de uitspraken? – Jan Jaap van Peperstraten werd niet katholiek opgevoed. Toch werd hij onlangs priester gewijd.

Bonifatius en Wijk bij Duurstede

In Wijk bij Duurstede vieren ze dertienhonderd jaar Bonifatius groot. “Zijn missionaire vuur is een voorbeeld.” – Gods liefde als levensbron: juni is de maand van Jezus’ Heilig Hart – De duizendjarige roos tegen de Dom van Hildesheim blooit ook dit jaar – Kardinaal Eijk voorziet dat de “seculiere cultuur ook niet eeuwig zal blijven bestaan”.

Vondelingenkamer

Over de voor het eerst gebruikte ‘vondelingenkamer’ van Stichting Beschermde Wieg – Opinie: weg met de fabels over Israël! – Kardinaal Sarah haalt uit naar ‘demonische’ genderideologie – Kindvriendelijk en fraai: in Boedapest is verdwalen een zegen.

Columnisten

Harm Schilder over pastoraat, Amoris Laetitia en het Allerheiligste – Andries Knevel over de vervolgde christenen – Pater Elias over islam en terreur – Michel Hagen over de Heilige Geest en het spreken in verschillende talen – Romecorrespondente Marta Petrosillo over de ontmoeting tussen de paus en de grootmoefti van de al-Azhar.

‘Oorlogskardinaal’ de Jong

Staccato, met o.a. Plinius de Jongere, een voortreffelijk vertaalde Comenius en een mooie nieuwe uitvoering van In C van Terry Riley. Boek: Henk van Osch’ lezenswaardige biografie over ‘oorlogskardinaal’ Jan de Jong – Remember is een intense filmervaring.

Katholiek Nieuwsblad 21 en het digitale archief zijn te lezen via KNdigitaal.