fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Deze week: Nieuw Pasen – Toch katholiek geworden – Emeritus-paus Benedictus XVI spreekt

KN Redactie 24 maart 2016
image

Priester Pablo Dominguéz werd maar 42 jaar oud. La Última Cima toont de impact die hij op zijn omgeving had – Marco Kleine brulde in ’85 mee met ‘Popie Jopie’. Toch werd hij na een lange weg katholiek – Emeritus-paus Benedictus XVI spreekt: “Christen ben je niet voor jezelf, maar, met Christus, voor de anderen.”

Het wonder van paus Franciscus

Mgr. Joris Schröder: Pasen is meer dan een vaag besef van duurzaamheid – KN-Romecorrespondente Marta Petrosillo was bij de ochtendmis van de paus en drukte hem de hand – Het Gemeentemuseum Den Haag toont het werk van de katholiek geworden duizendpoot Jan Toorop – In memoriam: ‘Man Gods’ Hans Schouten – De aartsbisschop van Bangui over het wonder van paus Franciscus in de Centraal-Afrikaanse Republiek – Een paasverhaal van Anton Tsjechov.

Martelaren

‘Door dik en dun vertrouwend op God’: tijdens de Avond van de Martelaren werden de bloedgetuigen van 2015 herdacht – De vijfde zuster: het getuigenis van de zuster van Moeder Teresa die de slachtpartij in Jemen overleefde – ‘Bach evangeliseert Japan’ – Pasen op radio en tv – ‘Waardeer de thuisblijfmoeders!’ – BN’ers willen Down-vriendelijke samenleving – Scholen, kinderen en ADHD-medicatie – Uit katholieke en Joodse hoek klinkt felle kritiek op Donald Trump: hij zou ongeschikt zijn als president van de VS.

Columns: Harm Schilder over hoe we ons Pasen zalig kunnen laten zijn – Andries Knevel over een antwoord van de paus dat hem ontroert – Pater Elias over de oudere broer van de verloren zoon – Albert van der Woerd over de inspiratie die hij put uit zijn parochie in het door straatbendes geplaagde South-Central Los Angeles.

Opinie

Opinie: Dirk Smulders over vasten om de verkeerde reden – Theo Schepens over waarom bisschoppen in Nederland, of zij het leuk vinden of niet, toch ‘krimpmanager’ zullen moeten zijn – Pater Ward Biemans s.j. over waarom een nieuw abortusdebat nodig is.

Het paasgetuigenis verandert niet

Commentaar: de overgebleven westerse christenen hebben tweeduizend jaar aan inspirerende voorbeelden. Het paasgetuigenis verandert immers niet: Christus is waarlijk opgestaan en leeft voor altijd!