fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Directeur Pauselijk Missiewerken Iran: ‘Wij danken Christus voor de nucleaire deal’

KN Redactie 16 juli 2015
image

“Wij danken Christus voor de nucleaire deal”, zei de Iraanse priester-directeur Hormoz Aslani Babroudi woensdag tegen de Vaticaanse missiepersdienst Fides.

‘Gebeden verhoord’

“Deze overeenkomst is een positieve stap voor ons land, maar ook voor de rest van de wereld. Ik denk dat velen van ons in de afgelopen dagen met schroom hebben gewacht op dit resultaat. Ik kan zeker zeggen dat alle christenen, samen met het Iraanse volk, blij zijn, omdat hun gebeden zijn verhoord. Vanaf nu zal het voor de wereld makkelijker zijn om een positieve blik op Iran te richten, het verlangen naar harmonie zal zegevieren en het zal makkelijker zijn om iedereen te laten zien dat Iran niet is wat sommige medianetwerken rapporteren. We kunnen de wetenschap voor het welzijn van het land inzetten, we kunnen technologieën ontwikkelen voor een beter leven”, aldus Babroudi.

Vooruitgang

Volgens de priester, die tot de Chaldeeuws-katholieke Kerk hoort, is Iran een land dat rijk is aan cultuur en dat bewoond wordt “door beschaafde en vasthoudende mensen”.
“In de afgelopen jaren zijn we ondanks de sancties die ons beroofd hebben van bepaalde grondstoffen vooruitgegaan op het gebied van wetenschap, onderwijs, (informatie) technologie en geneeskunde”, aldus Babroudi.

‘Trots op’

Hij zegt dat de christelijke gemeenschap in Iran blij is met het nucleair akkoord. “We zien onszelf niet als buitenstaanders, maar als Iraniërs en daar zijn we trots op. We bidden tot onze Heer Jezus Christus en we danken Hem voor dit goede nieuws. We vragen Hem om ons te beschermen. We vragen Hem ook zijn zegen en om aan alle mensen en aan ons geliefde Iran kracht en moed te geven, in het bijzonder aan hen die voor ons zorgen en die ons leiden.”

22 maanden

Over het dinsdag gesloten nucleaire akkoord is door Iran, Duitsland en de vijf permanente leden (VS, Rusland, China, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk) van de VN-Veiligheidsraad 22 maanden onderhandeld.