fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Duitse ex-moslims woest op Lutherse Kerk

KN Redactie 8 september 2015
image

“Namens alle bekeerlingen zeg ik dat een dergelijk aanpappen de geloofwaardigheid van het Evangelie schaadt en voor ons een klap in het gezicht is”, aldus Nassim Ben Iman tegenover het Lutherse persbureau Idea.

Doodstraf voor afvalligen

Hij is “zeer verwonderd, teleurgesteld en onthutst” dat EKD-voorzitter en bisschop Heinrich Bedford-Strohm het Islamcentrum steunt.
Hij werkt daartoe samen met vertegenwoordigers van een godsdienst die de doodstraf eist voor afvalligen van de Islam. Ook Ben Iman zegt herhaaldelijk met de dood te zijn bedreigd. Hij gebruikt daarom een schuilnaam.

Leugentactiek

De begrippen democratie, vrijheid en mensenrechten, waarvoor het centrum in zijn publicaties pleit, zijn volgens hem onverenigbaar met de Islam. Ben Iman wijst op het ‘Taqiya’-principe, dat moslims toestaat hun doeleinden te versluieren indien zij daarmee de verbreiding van de Islam kunnen bevorderen.
Bedford-Strohms steuntoezegging toont aan “dat niet alleen lichtgelovige en slecht geïnformeerde christenen slachtoffer worden van deze leugentactiek, maar ook hooggeplaatste kerkelijke vertegenwoordigers.”

Uit op macht

Ook de voorzitter van de raad van ex-moslims heeft kritiek op het lidmaatschap van de EKD-voorzitter in de Raad van Toezicht van het centrum. “Iedere samenwerking met islamitische organisaties schaadt ons in Europese landen”, aldus Mina Ahadi. Zij waarschuwt dat de Islam ook een politieke beweging is die streeft naar machtsuitbreiding. Waar zij macht krijgt komt het tot inperking van vrijheden en mensenrechten en tot geweld. Ook Ahadi, een Iraanse, krijgt herhaaldelijk moordbedreigingen en staat daarom onder politiebescherming.

Sharia

De Lutherse bisschop Bedford-Strohm is in juli toegetreden tot de Raad van Toezicht van het Islamcentrum. Daarin zitten ook Alois Glück, voorzitter van het Centrale Comité van Duitse Katholieken (ZdK) en de voormalige Bosnische moefti Mustafa Ceric. Die bepleitte zes jaar geleden de integratie van de Sharia in het Bosnische recht.

Gefinancierd door Qatar

Initiatiefnemer en leider van het centrum is Benjamin Idriz, die ook de belangen behartigt van de Moslimbroeders. Het centrum wordt gefinancierd door de sjeik van Qatar, Hamad bin kHalifa Al-Than. Qatar wordt algemeen beschouwd als belangrijke motor achter de Syrische burgeroorlog, de opstand tegen Khadaffi, de moslimbroederschap in Tunesië, Hamas en de Afghaanse Taliban.