fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Duitse feministe: Pegida heeft gewoon gelijk

KN Redactie 26 januari 2015
image

Duitsland leidt volgens haar aan “valse tolerantie”. Maar vooral omdat Schwarzer zich keert tegen integrale veroordelingen van Pegida, de Duitse volksbeweging tegen islamisering, is zij zelf het onderwerp van debat geworden en heeft zij vooral via sociale media een ‘shitstorm’ over zich heen gekregen. Dat meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Nieuwe vorm van fascisme
In een bijdrage op de website van het vrouwentijdschrift Emma stelt Schwarzer vast dat volgens enquetes er een “overweldigende meerderheid” onder de bevolking is die deels of volledig begrip voor Pegida heeft. Dit komt door “onbehagen over de offensieve islamistische agitatie, de propagering van de sjaria”. Er zijn terechte onlustgevoelens over “deze nieuwe vorm van fascisme”.

Vluchtelingen
Schwarzer vraagt zich af waar bij alle verontwaardiging over Pegida de “verontwaardiging van de politieke klasse over het opdringen van parallelle samenlevingen midden in Duitsland” blijft. “Daar moet ook tegen geprotesteerd worden. En wel dringend!” Zulke demonstraties zouden, als ze er zouden zijn, niets met vijandigheid jegens vreemdelingen te maken hebben “maar zouden integendeel zowel een hulp zijn voor de vluchtelingen uit islamitische landen” als voor de meer dan tachtig procent geïntegreerde moslims in Duitsland, die graag in een democratie zouden willen leven en tegen het islamisme beschermd zouden willen worden.