fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Echtgenoot Asia Bibi geeft exclusief interview aan KN

KN Redactie 15 april 2015
image

Ashiq is gisteren in Rome aangekomen samen met zijn dochter Eisham en een van de advocaten van Asia Bibi, Joseph Nadeem. Vanochtend zal hij paus Franciscus ontmoeten tijdens de algemene woensdagaudiëntie. “We willen paus Franciscus vragen om te bemiddelen, maar vooral om zijn gebeden – zei de man van Asia Bibi tegen KN – de stem van de paus wordt gehoord en gerespecteerd in Pakistan”.

‘Onmenselijke omstandigheden’
Ashiq vertelde ons verder over de “onmenselijke omstandigheden” waarin zijn vrouw in de gevangenis moet leven. “Ze huilt altijd, want ze mist de liefde van haar kinderen en van haar man. Maar haar geloof blijft onverwoestbaar”. De kleine Eisham, die toen haar moeder in 2009 werd gearresteerd pas negen jaar oud was, vertelde KN vervolgens over de dramatische gebeurtenissen op de dag waarop Asia weg werd gehaald uit een woedende menigte. “Mijn moeder is vals beschuldigd, de beschuldigingen die ze over haar heen heeft gekregen zijn totaal onjuist”.

Internationaal protest
Asia Bibi werd in juni 2009 na een discussie met collega’s gearresteerd en ter dood veroordeeld. Ze zou de profeet Mohammed hebben beledigd, maar Bibi ontkent dit ten stelligste. De zaak heeft wereldwijd tot protest geleid, maar tot nu toe bleven talrijke internationale verzoeken om intrekking van de staf zonder succes. Vandaag zit Asia Bibi precies 2.126 dagen vast.

‘Laatste hoop’
Nu de ter dood veroordeling van Asia Bibi is bevestigd door het Hof in Lahore en na de beslissing van de Pakistaanse regering om de opschorting van de doodstraf te herroepen, vreest de advocaat van Asia, Joseph Nadeem, voor het leven van de vrouw. “Nu zou ze op elk moment vermoord kunnen worden – vertelde hij aan KN – de laatste hoop voor Asia is de internationale druk op de Pakistaanse regering. Alleen zo zouden president Mamnoon Hoessein en premier Nawaz Sharif haar gratie kunnen verlenen”.

Exclusief interview
Lees volgende week vrijdag in Katholiek Nieuwsblad het gehele interview dat KN-correspondente Marta Petrosillo in Rome had met de man, de dochter en de advocaat van Asia Bibi.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21