fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Echtpaar uit bisdom Roermond naar gezinssynode

KN Redactie 17 september 2015
image

De XIVe algemene bisschoppenvergadering met als thema ‘De roeping en de missie van het gezin in de kerk en de moderne wereld’ zal van 4 tot 25 oktober in Rome plaatsvinden.

Vrijwilligers

Massimo en Patriza die twaalf kinderen hebben, zullen namens de Neocatechumenale Weg op de gezinssynode aanwezig zijn. In 2004 verhuisden zij op verzoek van mgr. Wiertz vanuit Rome naar het bisdom Roermond om als vrijwilligers en als gezin de Kerk te dienen in de nieuwe evangelisatie. Sinds enkele jaren zijn zij actief als ´itinerante catechisten´.

Rijkdommen van doopsel

De Neocatechumenale Weg is een weg van christelijke initiatie, beleefd in kleine gemeenschappen, waar men de rijkdommen van het doopsel kan herontdekken en waarin de mensen kunnen ontdekken wat christen zijn betekent. Een van de gaven binnen de Neocatechumenale Weg is de herontdekking van de schoonheid van het christelijke gezin, die vele echtparen heeft bemoedigd en geholpen om open te zijn voor het leven en het geloof aan hun kinderen door te geven. Sommige echtparen heeft het geïnspireerd om alles achter te laten en overal ter wereld te evangeliseren, op verzoek van de plaatselijke bisschoppen.

Christelijke initiatie

Tijdens zijn toespraak aan de leden van de Neocatechumenale Weg in maart zei Paus Franciscus: “Ik ben bijzonder blij dat deze missie van jullie wordt uitgevoerd dankzij christelijke gezinnen, die verenigd in een gemeenschap, als missie hebben om de tekenen van het geloof te geven, die de mensen tot de schoonheid van het evangelie aantrekken”. “Jullie hebben de kracht ontvangen alles te verlaten en te vertrekken naar verre landen, dankzij een weg van christelijke initiatie, beleefd in kleine gemeenschappen. Dit is de Neocatechumenale Weg, een werkelijk geschenk van de Voorzienigheid aan de Kerk van onze tijd”.