fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Een hartverwarmend eerbetoon voor vaderdag

KN Redactie 21 juni 2015
image

Het filmpje My Dear Dad geeft een inkijkje in de bijzondere relatie tussen een vader en zijn zoon met Downsyndroom, vanuit het perspectief van de jongen.

‘Dagelijkse liefde, aandacht en zorg’
Het laat zien hoe de vader zijn zoon helpt, met hem speelt en hem inspireert om later net als zijn vader te willen zijn. Het filmpje is een dankbetuiging aan vaders van kinderen met Downsyndroom “voor hun dagelijkse liefde, aandacht en zorg”, aldus de Stichting.

Vooroordelen wegnemen
De Stichting hoopt met het filmpje vooroordelen tegen het syndroom van Down weg te nemen, door de kijkers eraan te herinneren dat kinderen die het hebben, in de eerste plaats kinderen zijn, en dat de band tussen vader en kind universeel is.

Het is, schrijft de Stichting op haar website, een eerbetoon aan “de essentiële rol die vaders hebben in de levens van kinderen met Downsyndroom”.

#MyDearDad
De Stichting heeft de hashtag #MyDearDad gelanceerd en hoopt dat kijkers het filmpje daarmee delen op social media.

Jerome Lejeune
Jerome Lejeune is de Franse katholieke arts die de oorzaak van Downsyndroom ontdekte en wel de ‘vader van de moderne genetica’ wordt genoemd.

Onderzoek, zorg, belangenbehartiging
De naar hem vernoemde stichting, die in 1996 in Parijs begon, zet zich in voor onderzoek, zorg en belangenbehartiging voor mensen met Downsyndroom en andere genetisch bepaalde beperkingen.

Dear Future Mom
In 2014 lanceerde de Stichting samen met andere organisaties voor Downsyndroom het filmpje Dear Future Mom, dat inmiddels 6,7 miljoen keer is bekeken op YouTube.