fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Europascouts: Evangelie in de praktijk – Franciscus in Utrecht – Vatileaks 2: een film

KN Redactie 17 maart 2016
image

Van bedelmonnik tot eco-heilige: de Franciscustentoonstelling in het Catharijneconvent – Het proces naar aanleiding van Vatileaks 2 is hervat. Romecorrespondente Marta Petrosillo waande zich bijna in een spionagefilm.

Week van de Lentekriebels

En verder: Week van de Lentekriebels bezorgt katholieke ouders jeuk – Midden-Oostencorrespondent Martin Janssen over wat Rusland wil in Syrië – kleurenpracht in de gerestaureerde St.-Bavokathedraal – ‘Biechtspecialist’ André Marysse over een “voorzichtige heropleving” van het sacrament – De naar verluidt beste passiespelen van Europa in het Spaanse dorpje Riogordo.

Moeder Teresa

Ook: de fascinerende en uitdagende kruisweg van de Poolse schilder Jerzy Duda-Gracz – Hubert Windisch: ‘Kerk dreigt moreel failliet in vluchtelingencrisis’ – Opinie: Ben Hoffschulte vraagt zich af: zijn bloedoffers nodig? – Heiligverklaring Moeder Teresa vindt op 4 september plaats – Stille Omgang 2016 gelopen – Commentaar: tonen de misbruikschandalen en de Vatileaks niet aan dat het heel erg gortig is?

Donald Trump en Bernie Sanders

Columnisten: Kees Heesters over de vraag naar het succes van Donald Trump en Bernie Sanders – Frank van den Heuvel over het Wildersproces en grondrechten – Michel Hagen over radicale navolging van Christus – Brechje Loenen over worden als kinderen.

Judas Iskariot

Recensies: Staccato, over o.a. Judas Iskariot, Tom Hollands Romeinse geschiedenis die je met rode oortjes leest en Schnittkes boetepsalmen. Boek: De muziek van het leven – Biologie voorbij de genen van Denis Noble is zeer de moeite waard – Film: Tanna geeft een spectaculair inkijkje in het leven van een stam in de Stille Zuidzee en toont mensen die universele vragen stellen.

Lees hier losse artikelen uit Katholiek Nieuwsblad van deze week.