fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Europees Parlement neemt Rodrigues-rapport aan

KN Redactie 11 september 2015
image

Het staat op naam van de Portugese Europarlementariër Liliana Rodrigues. 408 stemden voor, 236 tegen en 40 onthielden zich. Het rapport kreeg veel kritiek uit de samenleving doordat het aanbevelingen doet voor vergaande ingrepen in leerplannen van basisscholen.

Bestaansrecht

De woordvoerster van ‘Intiatieve Familienschutz’, Hedwig von Beverdfoerde (Berlijn), zei tegen persbureau Idea dat het Europese Parlement met het rapport “eens te meer de gender-ideologie doorzet. Het subsidiariteitsbeginsel van de EU dat de verantwoordelijkheid garandeert van de lidstaten voor kwesties van gezin en opvoeding, is met voeten getreden. Dat gebeurt op hetzelfde moment waarop de EU haar “dramatische onvermogen” laat zien echt uitdagingen als de vluchtelingencrisis te beheersen. “Je vraagt je dan nog af of dit zogenaamde parlement nog wel bestaansrecht heeft.”

Petitie

Het Rodrigues-rapport werd vooraf al scherp bekritiseerd. Zo hebben meer dan 160.000 EU-burgers er een petitie tegen ondertekend. Niet alleen bevat het rapport de “gebruikelijke EU-riedel voor massieve invoering van gratis abortus”, zij beschouwen het rapport, dat gender- en homopropaganda op scholen aanbeveelt als een “aanval op het natuurlijke gezin alsook op elk afzonderlijk kind in de EU”.