fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Europese Commissie bekritiseert Engeland: teveel moeders zorgen thuis voor kinderen

KN Redactie 30 juni 2015
image

Volgens het rapport is “het percentage van (Britse) vrouwen dat inactief was of in deeltijd werkt vanwege persoonlijke of gezinsomstandigheden (12 %) in 2013 twee keer zo hoog als het Europees gemiddelde (6,3%). Het rapport spreekt van een “sociale uitdaging” die de Britse regering zou moeten elimineren door voor meer door de staat betaalde kinderopvang te zorgen.

Deeltijdwerk

Het rapport heeft ook aanmerkingen op het feit dat meer vrouwen in deeltijd werken dan mannen. “Het verschil in deeltijdwerk tussen vrouwen (42,6% in 2013) en mannen (13,2%) is een van de hoogste in Europa.”

Muggenzifters

De aanbevelingen van de EC hebben verontwaardigde reacties uitgelokt van Britten die vinden dat het geen zaak voor de EU is om moeders te bekritiseren die ervoor kiezen thuis te blijven. “Hoe Britse gezinnen hun zorg organiseren is hun eigen zaak. Ze zouden niet de les gelezen moeten worden door de Britse regering of muggenzifters in Europa. Dit is gewoon weer een manier van pesten om moeders ertoe te brengen hun kleine kinderen alleen te laten”, zegt Laura Perrins van de actiegroep Mothers at Home tegen The Telegraph.

Parlementariër

“Zij hebben geen enkel recht om tegen vrouwen en gezinnen te zeggen aan het werk te gaan. Dit ligt ver weg van waar ze zich mee bezig zouden moeten houden”, voegt de conservatieve parlementariër Peter Bone eraan toe.

Versterking economisch beleid

De Europese kritiek op het Verenigd Koninkrijk gaat zover de regering te zeggen dat zij moet voldoen aan de “EU regels en aansturing, met het oog op de versterking van het algehele economische beleid van de EU door ervoor te zorgen dat input op Europees niveau verwerkt wordt in nationale (Britse) beleidsbeslissingen.” (KN/LifeSiteNews)