fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Europese media: ‘paus weigert Franse ambassadeur wegens homoseksualiteit’

KN Redactie 11 april 2015
image

Dat melden diverse Europese media.

Speculaties
In januari benoemde de Franse regering Laurent Stefanini als ambassadeur bij de Heilige Stoel.

Het Vaticaan heeft nog niet mijn zijn benoeming ingestemd.

Europese media speculeren dat het aan de levensstaat van Stefanini zou liggen dat de paus de benoeming drie maanden later nog niet heeft goedgekeurd.

Franse kardinalen
Volgens de Franse krant Le Monde en het Italiaanse dagblad Corriere della Sera heeft de aartsbisschop van Parijs, kardinaal André Vingt-Trois, ingestemd met de benoeming van Stefanini.

De katholieke Franse krant La Croix meldt dat de Franse curiekardinaal Jean-Louis Tauran de benoeming van de nieuwe Franse ambassadeur ook steunt.

Volgens Le Monde heeft paus Franciscus besloten “het dossier te bevriezen”, terwijl La Croix schrijft dat de Franse president Francois Hollande de benoeming van Stefanini blijft steunen.

Onduidelijk
Behalve dat de goedkeuring uit het Vaticaan inmiddels drie maanden op zich laat wachten, is het volstrekt onduidelijk waarop de diverse Europese media hun speculaties voor de zogenaamde weigering van de paus voor de benoeming van Stefanini funderen.

Nederlandse ambassadeur
Uit de praktijk blijkt dat het soms maanden kan duren voordat een benoemde ambassadeur bij de Heilige Stoel ook daadwerkelijk beëdigd kan worden.

Zo werd de Nederlandse ambassadeur bij de Heilige Stoel, prins Jaime de Bourbon de Parme, in februari 2014 door het kabinet benoemd en vijf maanden later beëdigd.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21