fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

f

KN Redactie 21 augustus 2015

Die doet momenteel mee aan een wedstrijd van de gemeente Amsterdam voor ideeën voor nieuwe scholen in de hoofdstad.

Publieksstemmen binnenhalen

In die ‘challenge’ is de eerste stap om zoveel mogelijk publieksstemmen binnen te halen. Er kan nog tot en met zondag online gestemd worden. Uiteindelijk zullen drie à vier van de ruim honderd ingediende plannen gerealiseerd worden.

School met bewuste katholieke identiteit

Het idee voor de nieuwe katholieke school is ingediend door de Stichting voor Rooms-Katholiek Basisonderwijs John Henry Newman, die zich inzet voor een school met een bewuste katholieke identiteit.

Verbod klok te luiden voor half acht

Schilder, als geestelijk adviseur betrokken bij de stichting, haalde landelijk de media nadat het hem verboden werd voor half acht ’s ochtends de klok van zijn kerk te luiden voor de ochtendmis.

‘Klok cadeau aan de school’

Sindsdien laat de ‘klokkenluider van Tilburg’ de oproep voor de Mis om half acht klinken, en begint de Mis vijf minuten later. Schilder: “Als de katholieke school in Amsterdam geopend wordt, luid ik nog één keer de klok en geef die cadeau aan de school.”

Antoine Bodar en mgr. Jan Hendriks

Het plan van de Newmanstichting voor een nieuwe katholieke school wordt gesteund door de bekende priester Antoine Bodar en door mgr. Jan Hendriks. De hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam is binnen de Nederlandse bisschoppenconferentie verantwoordelijk voor het katholiek onderwijs.

Amsterdam een goede plaats

Amsterdam is volgens de stichting een goede plaats voor een nieuwe, bewuste katholieke school. “De aanwezigheid van veel buitenlandse christenen rechtvaardigt een passend onderwijsmilieu dat aansluit bij hun geloofsbeleving. Nu is het behelpen voor deze doelgroep, bijvoorbeeld de koptische christenen, die al eerder probeerden in Amsterdam een eigen school te stichten.”