fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Filipijnen: Kerk vraagt landgenoten in Europa vluchtelingen te helpen

KN Redactie 9 september 2015
image

In een verklaring vragen de Filipijnse bisschoppen aan hun landgenoten die in Europa wonen gehoor te geven aan de oproep van paus Franciscus en hulp te verlenen aan vluchtelingen die vanuit Syrië naar Europa komen.

Geraakt door beelden

Kardinaal Luis Antonio Tagle, aartsbisschop van Manila en president van Caritas Internationalis, zegt in de verklaring dat de bisschoppen geraakt zijn door de beelden van de vluchtelingenstroom naar Europa: “Na het zien van de afschuwelijke beelden van de nood waar de migranten in Europa in verkeren, is het schandalig dat velen blind, doof en stom blijven”.

Barmhartigheid tonen

Mgr. Ruperto Santos, namens de bisschoppenconferentie verantwoordelijk voor migranten, vraagt Filipijnen die in Europa wonen en werken om barmhartig te zijn geld te doneren ten behoeve van de vluchtelingen. Ook bij de bisdommen op de Filipijnen zelf is dat verzoek neergelegd. “Dit is onze kans om te laten zien dat Filipijnen mensen zijn die interesse tonen en die solidair zijn met degenen die lijden en hulp nodig hebben”, aldus de bisschop.

'Iets terugdoen'

Santos herinnerde er ook aan dat veel van zijn landgenoten zelf ooit zijn opgevangen en ontvangen als vreemdeling in Europa. “Nu kunnen we iets terugdoen. Laten we onze harten en onze handen openen om de migranten te ontvangen en te bidden voor hen.”