fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Filipijnse zusters moeten Pakistan verlaten

KN Redactie 1 juli 2015
image

Dat meldt missieorganisatie Fides. Het hooggerechtshof in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad heeft de beslissing van het Ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigd. Dit betekent dat de visums van de zusters van de congregatie van de Religieuzen van de Maagd Maria niet worden verlengd. Ze moeten het land daarom definitief verlaten.

Klachten over school

Het hof liet weten dat de regering van Pakistan “het recht heeft om visums voor buitenlanders toe te wijzen of te weigeren”. Volgens een woordvoerder van het Ministerie is de beslissing genomen volgend op klachten van enkele ouders over de kloosterschool die in Islamabad geleid wordt door de zusters.

Bisdom in beroep

De regering stuurde daarop inspecteurs naar de school die onderzoek uitvoerden. De uitkomsten leidden tot de weigering van de regering om nieuwe visums te verstrekken. Het bisdom Islamabad heeft beroep aangetekend tegen de beslissing.

Steeds strenger optreden

Recent treedt de Pakistaanse regering steeds strenger op tegen buitenlandse missionarissen en charitasinstellingen in het land. Lokale media meldden onder meer dat de regering op 11 juni buitenlandse medewerkers van de organisatie Save the Children opdracht had gegeven het land te verlaten, om die maatregel een dag later weer in te trekken.


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21