fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Franse politie pakt man op die mogelijk kerken wilde aanvallen

KN Redactie 22 april 2015
image

Dat liet de Franse minister van Binnenlandse Zaken vandaag weten, meldt Reuters.

Vuurwapens
De 24-jarige student informatietechnologie werd zondag in Zuidoost-Parijs gearresteerd. Er werd ook een auto in beslag genomen, evenals vuurwapens, andere wapens en kogelvrije vesten, aldus minister Bernard Cazeneuve.

Charlie Hebdo
Frankrijk verscherpte na de aanval in januari op Charlie Hebdo en een Joodse winkel de monitoring van mogelijke terroristen en zette militairen in om mogelijke doelwitten te beschermen.

Verdacht van betrokkenheid bij moord
Een bron bij het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat de man de Algerijnse nationaliteit heeft. Hij zou ook verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op een 32-jarige vrouw. die zondag dood in haar auto aangetroffen werd.

‘Een of twee kerken’
“Gedetailleerde documenten die ook gevonden zijn, bevestigden zonder twijfel dat het individu een ophanden zijnde aanval plande, waarschijnlijk op een of twee kerken”, aldus Cazeneuve.

Per ongeluk
De man werd gearresteerd nadat hij hulpdiensten belde vanwege een wond, zegt de bron op het ministerie. Toen die ter plaatse kwamen, zagen ze dat het om een schotwond ging en waarschuwden de politie. Een bloedspoor leidde naar de auto met de wapens. De politie denkt dat de man zichzelf per ongeluk heeft verwond.

In het vizier
Volgens Cazeneuve was de man eerder in het vizier van de autoriteiten geraakt als mogelijke Syriëganger. De politie deed in zowel 2014 als 2015 onderzoek naar hem, maar vond niets dat verder onderzoek rechtvaardigde.