fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Gender-lobby doet nieuwe poging: het Rodrigues-rapport

KN Redactie 4 september 2015
image

Dit rapport, dat beoogt ‘meisjes door middel van onderwijs in de Europese Unie mondig te maken’ is echter een “zeldzaam links smokkelpakket; het grijpt diep in onze leerplannen in, eist seksuele voorlichting in het basisonderwijs, transseksueel gender-onderwijs – en lapt voor 90 procent het subsidiariteitsbeginsel aan zijn laars. Dit linkse rapport hoort– alweer – in het Europees parlement niet thuis.” Dat stelt Arne Gericke, europarlementariër van de Duitse partij voor het gezin, de Familien-Partei.

Estrela-rapport

Het rapport, dat de vorm van een resolutie heeft, staat dit maal op naam van de socialistische europarlementariër Liliane Rodrigues, (uit Portugal, net als Edite Estrela, die met een soortgelijk rapport kwam dat het uiteindelijk niet haalde). Ook Rodrigues brengt de resolutie in als rapporteur van het EP-Commissie Rechten van de vrouw en gendergelijkheid (FEMM).

Hoofdelijke stemming

Gericke wil dat het document integraal wordt afgewezen: “Het is ons doel dit document te brengen naar waar het wel thuishoort: in de europarlementaire prullebak.” Mocht dat niet lukken dan “vraagt mijn EKR-fractie hoofdelijke stemmingen aan over de doorslaggevende passages en het complete document. Burgers hebben het recht te weten wie hun kinderen onzin zoals de verplichte seksuologie-lessen vanaf de basisschool verplicht willen opleggen.”

Misleidende definitie

Gericke vindt het ontwerprapport een duidelijke ontsporing: “Vorming is ten diepste alleen dekmantel van dit 20 pagina’s dikke ideologische document van de fanatieke gender-lobby in het Europees Parlement”. Zo gaat het er onder anderen om door “handige kruisverwijzingen” een “misleidende definitie politiek er door te krijgen, die het geslacht degradeert tot een banaal gevoel: ik word niet meer als man geboren. Als ik mij morgen vrouw voel, dan is dat zo en dat kan elk uur veranderen.” Geschifte standpunten, aldus de europarlementariër. “en ik ben het zat me onder druk van halfgare linksen mij daar steeds weer mee bezig te moeten houden. Zonde van het papier, zonde van de tijd voor ons allemaal!’

Transseksuelen

Even geschift vind Gericke de eisen van het rapport onder het trefwoord ‘Leerplannen en onderwijs’. Dit hoofdstuk vat opnieuw “alle buitenissigheden van de linkse gender- en LGBTI-ideologie” in 25 uitvoerige punten samen: “Zo worden er voorlichtingscampagnes en veelomvattende seksuele opvoedingsprogramma’s in het basisonderwijs geëist. Er moeten schoolboeken voor het schoolvak ‘gender’ aangeschaft worden. Leerplannen zouden “objectieve informatie over LGBTI-thema’s” moeten opnemen en de kinderen laten kennismaken met de diversiteit aan seksuele oriëntaties door ‘peer-learning’. Transseksuelen zouden dan in de klassen van de basisschool komen vertellen waarom precies hun seksuele levensstijl normaal is.”

Zandbakjes

Het maakt Gericke “zo langzamerhand woedend: EU-seksuologie is het laatste waar Europa op zit te wachten. Niet alleen dat wij hier volkomen langs de eigenlijke problemen van de echte onderwijshervormingen heenpraten – politici dicteren ons hier seksuologie in het schoolboek op te nemen die daarvoor helemaal niet bevoegd zijn. Veel erger nog: We hebben in Europa zoveel problemen en uitdagingen waarover we ons eigenlijk zorgen zouden moeten maken. Als linkse mensen zich hiernaast met hun ideologieën willen bezig houden, dan graag in hun politieke zandbakjes. Maar niet op kosten van de belastingbetaler in het Europees parlement!

Het Rodriguez-rapport over ‘het mondig maken van meisjes door onderwijs in de EU (2014/2250(INI)), komt dinsdag in stemming in Straatsburg. CitizenGo organiseert er een online petitie tegen.