fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Archief

Ghanese bisschop: ‘wie meewerkt aan ‘homohuwelijk’ is schuldig voor God’

KN Redactie 1 oktober 2015
image

Dat zei mgr. Osei-Bonsu maandag in een interview met een Ghanese radiozender.

Onnatuurlijk

Volgens hem is homoseksualiteit onnatuurlijk en is de claim van homorechten-activisten dat homoseksualiteit aangeboren is een politiek argument om het ‘homohuwelijk’ te vergoelijken.

Romeinen

“Degenen die het ‘homohuwelijk’ praktiseren en degenen die het ‘homohuwelijk’ politiek, religieus of hoe dan ook onderschrijven, zijn allemaal schuldig voor God”, zei de bisschop verwijzend naar het eerste hoofdstuk van het bijbelboek Romeinen (vers 18 tot en met 31).

‘Niet naar de hemel’

“(praktiserende) Homoseksuelen, lesbiennes, leugenaars en seksueel misbruikers gaan niet naar de hemel. De Bijbel stelt dat categorisch”, voegde hij daaraan toe.

‘De Bijbel’

“Het is niet een mens, of een bisschop die zegt dat ze niet naar de hemel gaan, maar het is de Bijbel die zegt dat ze niet naar de hemel gaan”, aldus mgr. Osei-Bonsu

Kardinaal Sarah

Meerdere Afrikaanse prelaten hebben zich onlangs uitgelaten over het ‘homohuwelijk’.

Zo zei de Guinese curiekardinaal Robert Sarah in de Italiaanse krant La Repubblica dat ‘homohuwelijken’ “niet alleen een probleem voor de Kerk, maar voor de mensheid” zijn.

“Ze zijn een achteruitgang van de cultuur en van de maatschappij. Geen enkele niet-westerse cultuur gaat de richting op van de goedkeuring van homohuwelijken. In de Afrikaanse cultuur kijkt niemand ernaar met een positieve blik. Want het is een huwelijk dat niet open staat voor het leven. Homohuwelijken zijn volledig tegengesteld aan het plan van God, die man en vrouw heeft gecreëerd opdat zij elkaar aanvullen. En uit die echtvereniging ontstaat het gezin en de toekomst van de samenleving. Een homohuwelijk heeft geen toekomst; het geeft geen leven. Ik herhaal: het is geen probleem van de Kerk, maar van de mensheid”, aldus Sarah.

Kardinaal Onaiyekan

De Nigeriaanse kardinaal Onaiyekan stelt in een interview met Katholiek Nieuwsblad deze week dat hij niet begrijpt “waarom er ook maar enige verwarring bestaat over dit onderwerp”.

“De katholieke Kerk is altijd heel duidelijk geweest op dit punt. De leer is niet veranderd en ik geloof niet dat die zal veranderen. En er kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt, noch vanwege de mensenrechten, noch vanwege de compassie”, aldus kardinaal Onaiyekan in KN.


Fatal error: Uncaught Exception: String could not be parsed as XML in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/plugins/breeze/inc/cache/execute-cache.php:305 Stack trace: #0 /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/plugins/breeze/inc/cache/execute-cache.php(305): SimpleXMLElement->__construct() #1 [internal function]: Breeze_Cache_Init\breeze_cache() #2 /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-includes/functions.php(5309): ob_end_flush() #3 /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(308): wp_ob_end_flush_all() #4 /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters() #5 /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action() #6 /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-includes/load.php(1144): do_action() #7 [internal function]: shutdown_action_hook() #8 {main} thrown in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/plugins/breeze/inc/cache/execute-cache.php on line 305